Πού βρίσκεται το Κτήμα Φιξ;

Το Κτήμα Φιξ βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με κεντρική είσοδο επί της λεωφόρου Ηρακλείου 524. Στο νότιο κομμάτι συνορεύει με την πλατεία Αγίου Λουκά.

Ποιες ημέρες και ώρες λειτουργεί;

Σε πρώτη φάση το Κτήμα Φιξ είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 21.00. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει να ανοίγει περισσότερες ημέρες και ώρες μέσα στην εβδομάδα, αφού, βέβαια, έχουν εξασφαλισθεί οι συνθήκες προστασίας του (ασφάλεια, πυροπροστασία κτλ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη;

Ασφαλώς! Για αυτό το λόγο άλλωστε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επέμεινε και πάλεψε για την απόκτησή του με τις δικές του δυνάμεις για να ανοίξει το Κτήμα Φιξ τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Τι επιτρέπεται να κάνουμε μέσα στο Κτήμα;

Ό,τι κάνουμε σε ένα οποιοδήποτε πάρκο, αρκεί να προσέχουμε και να σεβόμαστε το περιβάλλον και τους γύρω μας.

Δεν ενοχλούμε τους γύρω μας (πολύ δυνατή μουσική κτλ) και, φυσικά, προσέχουμε την ασφάλεια του χώρου. Αυτό σημαίνει όχι κάπνισμα, όχι φωτιά (πχ bbq) και λοιπές επισφαλείς δραστηριότητες.

Επιτρέπεται η βόλτα με το κατοικίδιό μας;

Βεβαίως, αρκεί να τηρούμε τους κανόνες της βόλτας. Το ζωάκι πάντα με λουρί, με φίμωτρο εάν είναι επιθετικό με τους ανθρώπους ή άλλα ζώα και, φυσικά, φροντίζουμε να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του ακόμα και από το χώμα.

Ο Δήμος κάνει εκδηλώσεις μέσα στο Κτήμα και πώς μπορούμε να ενημερωθούμε;

Το Κτήμα Φιξ θα αποτελέσει τοπόσημο για την πόλη μας, σημείο Πρασίνου, Πολιτισμού και Ιστορίας του Ηρακλείου Αττικής. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος θα διοργανώνει πληθώρα δράσεων εντός του Κτήματος κατά τη διάρκεια της χρονιάς όπως συναυλίες, θέατρο, λοιπά πολιτιστικά δρώμενα, περιβαλλοντικές δραστηριότητες κτλ, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr αλλά και από αυτή εδώ την σελίδα.

Το Κτήμα διατίθεται για τις εκδρομές - περιπάτους σχολείων;

Φυσικά! Ήδη μάλιστα ξεκίνησαν οι πρώτες σχολικές εκδρομές από σχολεία του Δήμου μας που επισκέπτονται το Κτήμα Φιξ. Ειδικά για τα σχολεία το Κτήμα ανοίγει και τις καθημερινές ημέρες κατά τις πρωινές ώρες. Για τον προγραμματισμό επίσκεψης η εκάστοτε διεύθυνση του σχολείου μπορεί να επικοινωνεί με το γραφείο των δημοτικών Σχολικώς Επιτροπών στο τηλέφωνο 2132000105.